Tuesday, April 17, 2012

Entri Khas Buat Adik Osem Lagi Kuat Semangat :)

Assalamualaikum wbt :)

Salam sayang dari bumi Malaysia~
Sejak balik malaysia ni saye da jadi ala2 baby da sebab si Rayyan asyik nak tengok baby tv je memanjang -.-
eh xde la memanjang sangat
boring dengan astro yang ulang cite2 melayu zaman erra pazira mule2 belakon dulu tu haaaa

dan saye pon menghabiskan masa2 terluang dengan kacau orang dekat LINE :D
tahukah anda app Line ni sangat best dan menarik kalau kite gune emoji2 die tu kena pada situasi :D

dan tadi terdetik nak kacau adik kesayangan dekat korea nun jauh di sana
biasanya suke sangat kacau Krun ni dekat line hihi
tapi lame da x kacau die sebab busy kemas barang nak balik mesia sume hari tu -.-

sampai malaysia pun banyak bende jugak kene buat plus nak makan makanan2 yang diidamkan lagi :D

Entri ni saya karang khas buat Krun kesayanganku :)
Salam Takziah buat Krun sekeluarga yang baru kehilangan ibunda tercinta :(
Bila tengok gambar ummi Krun, rase macam pernah jumpa masa program2 Karisma mase belajar di Shah Alam dulu.
Dan sebenarnya saya tak putus baca update2 dari laman2 sosial tentang ummi Krun yang sedang sakit.

Subhanallah.
Betapa besar rahmat dan kasih sayang Allah buat hamba-Nya yang 'pergi' ketika sedang berjuang di jalan-Nya
saya percaya, Allah buka hati jutaan manusia untuk doakan ummi Krun

Subhanallah tengok rakan2 di facebook x jemu mendoakan ummi Krun, mendoakan Krun juga moga tabah hadapi semua ni.

Tadi masa usik2 Krun, saya terdiam kejap bila Krun tanya satu soalan pada saya;

" Masa ayah akak pergi dulu, lama x akak nak recover? "

Jawapan die biar saye dengan Krun je tahu ye :D
tapi jeles la dengan Krun, sebab die lagi kuat dari saye
subhanallah. Tabah lah kamu ni >.<
Moga Allah beri rahmat dan keberkatan atas ketabahan kamu :))

Ingat pesan akak;
Setiap kali kita diuji, sebenarnya setiap kali itu juga kita sedang mengumpul kekuatan diri kita :)

Teruskan perjuangan di bumi sonata sana!
Teruskan tarbiyyah di bumi sonata sana!
adik2 n abah Krun kat Malaysia, insyaAllah Allah akan jaga melalui cara yang Dia redha :)
Yang penting, make sure ummi Krun tersenyum kat sana dengan doa dari anaknya yang solehah macam Krun :)

Akak pun sama! nak jadi solehah macam Krun, nak doakan ayah akak kat sana >.<
so, ganbarouuu ~ hehe

Jom sedekahkan Al-Fatihah buat ummi Krun :) buat ayah saya juga :))

Ganbatte Krun :)
kalau Krun x baca entri ni, moga Allah sampaikan doa2 saya buat dia
Kalau dia baca entri ni, saye blushing la sebab tetibe jadi siyes mode plak hehe :))

nah! salam peluk cium dari jauh untuk Krun ;p
iloveu!



4 comments:

  1. sila lah blushing akak :') subhanAllah kn Allah temukan saya dgn insan2 yg pernah mengalami ujian yg sama :')) sama-sama kita jalan kt jambatan sabar ni kak. pegang tgn saya :'))) Alhamdulillah atas ukhuwwah ini ^^

    ReplyDelete
  2. alamakkkk >.< memang tepaksa la blushing ni haha
    jazakillah krun atas ukhwah ni :)
    banyak belajar benda baru dari kamu :))
    jom pegang tangan akak gak hihi

    ReplyDelete
  3. url を変えたら、みんなとのリンクもなくなったことに気づきました。なんて馬鹿なことをしてしまいました。とにかく、新urlは、goendama.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. has sensei : haha. ok sensei saya da tuka link sensei dekat blog list saye :))

    ReplyDelete

sugar(s)